Земеделците се пререгистрират до края на кампанията по директни плащания

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути
Във връзка с началото на кампанията по директни плащания Агрозона припомня, че през тази година земеделските производители имат възможност се пререгистрират и след срока от 28-и февруари.
Фермерите ще могат да извършат своята пререгистрация в крайния срок за подаване на заявления за директните плащания. Заявления се подават през периода от 1 март до 15 май на годината, за която се кандидатства за подпомагане. 15-и май е срокът за подаване на заявления без санкции, а до 30 май може да се правят корекции в документацията без санкции. В дните до 9 юни също е възможно да се нанесат промени, но те вече ще бъдат съпътствани със санкции.
Възможността за по-късна пререгистрация е факт след като бяха направени промени в заключителните разпоредби на наредба № 5 за условията и реда за подаване на заявления по схемите и мерки за директни плащания.

Експерти коментираха за Агрозона, че се препоръчва земеделските стопани да не чакат последния момент, за да се пререгистрират.

Припомняме още, че вече са в сила промените в Закона за подпомагане на земеделските производители, които касаят директните плащания. Една от най-важните се отнася до правните основания. Прочетете повече по темата ТУК.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама