Зеленчукопроизводителите заплашиха, че от днес ще преминат към гражданско неподчинение

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Зеленчукопроизводителите заплашиха, че от днес ще преминат към гражданско неподчинение и около 13:00 часа ще блокират главен път Е-79 до Сандански. Производителите от Русенско също излизат днес на протест. Те се събират в 10:00 ч на пазара в град Сливо поле. Това предаде inews, позовавайки се на bTV.

Хората недоволстват от ниските изкупни цени на българското производство и неограничения внос на зеленчуци от съседите на дъмпингови цени. Много земеделци вече изхвърлиха стоката си демонстративно, настоявайки за обезщетения заради загубите им. Според тях заради огромното количество на вносна продукция, нашата изобщо не може да се пласира. Протестиращите са връчили протестна декларация в земеделското министерство, парламента и президентството и настояват за среща с евродепутати.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама