37% от потребителите в световен мащаб посочват, че избират по-здравословни варианти за похапване между храненията, а 75% от запитаните казват, че имат и междинни закуски поне веднъж дневно, това казва на семинар за хранителните услуги Дейвид Хенкс, старши директор на “Техномик”, съобщава agriland.ie. По думите му потребителите вече много съзнателно избират храната си, а делът на тези, които похапват по-здравословно се е удвоил за две години. В момента производителите правят от съставките герои и ако използват чисти съставки, прости рецепти, без добавки, е много по-вероятно да постигат успехи.
“Всеки може да направи от съставките герой, не само скъпите ресторанти”, коментира Хенкс. Той обръща внимание, че потребителите не класифицират като здравословни нискокалорични храни или такива с ниско съдържание на мазнини, а такива, които са истински. “Завръщането към всичко естествено, към устойчивото, към това, което е отгледано във фермата, всичко това създава храна с история. Това се приема за здравословно сега”, отбелязва старши директорът на компанията, оперираща с храни.