Здравословните съставки са ключови двигатели в производството на храни

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

37% от потребителите в световен мащаб посочват, че избират по-здравословни варианти за похапване между храненията, а 75% от запитаните казват, че имат и междинни закуски поне веднъж дневно, това казва на семинар за хранителните услуги Дейвид Хенкс, старши директор на “Техномик”, съобщава agriland.ie. По думите му потребителите вече много съзнателно избират храната си, а делът на тези, които похапват по-здравословно се е удвоил за две години. В момента производителите правят от съставките герои и ако използват чисти съставки, прости рецепти, без добавки, е много по-вероятно да постигат успехи.

“Всеки може да направи от съставките герой, не само скъпите ресторанти”, коментира Хенкс. Той обръща внимание, че потребителите не класифицират като здравословни нискокалорични храни или такива с ниско съдържание на мазнини, а такива, които са истински. “Завръщането към всичко естествено, към устойчивото, към това, което е отгледано във фермата, всичко това създава храна с история. Това се приема за здравословно сега”, отбелязва старши директорът на компанията, оперираща с храни.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА