Заплатите в “Ел Би Булгарикум” ще нараснат с до 20% до края на годината

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
3 Минути

До края на годината ще бъде изготвена нова бизнес програма за следващите 2 години, включваща инвестиции в нови производствени мощности

До края на годината се очаква ново увеличение на заплатите в държавната компания “Ел Би Булгарикум” с до 20%. Това обяви в интервю за БТА изпълнителният директор на дружеството Живко Живков, който заема длъжността от началото на юни тази година. Работещите вече получиха 10-процентно увеличение на заплатите за май и юни.

Средни заплати и нови проекти

Средната заплата на заетите в производствената база на дружеството във Видин, включително осигуровки и материални придобивки, надвишава средната за града. Компанията планира откриването на нова производствена база близо до София и два нови фирмени магазина в столицата.

Финансови резултати и международни договори

За първите шест месеца на 2024 г. печалбата на компанията е нараснала с 4% спрямо същия период на 2023 г. Приходите от директни продажби през юни значително превишават тези от предходни години. Компанията преговаря за нов лицензионен договор с полска фирма, докато текущите договори с Япония, Монголия и Ливан остават стабилни.

Увеличение на продажбите

През юни дружеството отбеляза рекордни продажби на кисело мляко и двоен скок на продажбите на пробиотичния айрян. Пробиотичното мляко “Ел Би Булгарикум” заема водещи позиции в продажбата на свежи млека в търговските вериги и фирмените магазини.

Нови производствени мощности и магазини

До края на годината ще бъде изготвена нова бизнес програма за следващите две години, включваща инвестиции в нови производствени мощности. В момента компанията разполага с 13 собствени магазина, като плановете предвиждат откриването на още два нови в центъра на София.

Цени и качество на млякото

Изкупната цена на суровото мляко остава висока, което е причина цените на продукцията на “Ел Би Булгарикум” да не спадат. Въпреки това, компанията ще продължи да работи само с висококачествено сурово българско мляко.

Сътрудничество с “Мейджи”

Няма забавяне в проекта за съвместен научно-изследователски център с японската компания “Мейджи”. Очаква се в средата на септември представители на “Мейджи” да пристигнат в България за окончателното договаряне на контракта. Центърът ще разработва нови полезни щамове в партньорство между България и Япония.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама