Заплатата на зам.-министрите ще е 85% от тази на министър

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Основните месечни заплати на заместник-министрите и на началниците на политически кабинети ще се определят в процент от основната месечна заплата на министър. С промяната се цели да се поддържа определена йерархия на възнагражденията в контекста на спецификата на функциите им, съобщават от правителствения пресцентър.

С новия начин за определяне на основните месечни заплати възнагражденията на заместник-министър председателите ще са 85% от основната месечна заплата на министър, на началника на кабинета на министър-председателя – 90 % от основната месечна заплата на министър, а на началниците на кабинетите на министрите – 80% от основната месечна заплата на министър.

Необходимите средства за изпълнение на постановлението ще се осигуряват в рамките на утвърдените средства за разходи за персонал по съответните бюджети на ведомствата, посочват от Министерски съвет.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА