Занаятчийските храни и микропроизводствата ще са част от темите на десетото юбилейно издание на обучителния семинар „Осигуряване на качеството и безопасността на храни, напитки и фуражи“, съобщава localfood.bg. Така събитието ще е от полза и на малките производители на фермерски и занаятчийски храни – както на тези, които тепърва стартират, така и на тези, които имат вече известен опит в областта.
Обучението ще е след няколко месеца, през юни – от 19-ти до 22-ри, в Пловдив в хотел “Империал”. То е съвместна инициатива на Центъра за обучение по качество и безопасност на храните, катедра “Биотехнология” на Университета по хранителни технологии, Българската агенция по безопасност на храните и Центъра за оценка на риска по хранителната верига.
Участниците на събитието ще получат теоретични и практически знания за съвременните аналитични методи за бързо установяване и количествено определяне на химични и микробиологични опасности в храни, напитки и фуражи. Ще се разискват и методите за провеждане на органолептичен анализ.