Зам.-министрите Таня Георгиева и Иван Капитанов откриват информационната кампания по директни плащания в Плевен, Ловеч, Пловдив и Пазарджик

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева ще открие днес информационната кампания по директни плащания в Плевен. Срещата ще се проведе от 10 часа в зала “Плевен” в сградата на Областната администрация.

В 15.30 часа в зала 109 в дом “Преслав” в Ловеч заместник-министър Георгиева ще се срещне със земеделски производители от областта, в рамките на информационната кампания по директни плащания 2024.

В същото време, заместник-министърът на земеделието и храните Иван Капитанов ще открие информационната кампания по директни плащания в Пловдив. Срещата ще се проведе от 10 часа в зала “Пловдив” на Конгресния център на Международен панаир Пловдив.

В 15.30 часа в конферентната зала на Гранд хотел “Хебър” в Пазарджик, заместник-министър Капитанов ще се срещне със земеделски производители от областта, в рамките на информационната кампания по директни плащания 2024.

В периода от 13 май до 22 май 2024 г. Министерството на земеделието и храните ще проведе информационна кампания за директни плащания 2024 г. за земеделските производители от цялата страна. Дискутираните теми ще бъдат свързани с новите моменти в условията по интервенциите за директни плащания и подаването на заявления.

По време на срещите експертите ще представят промените при компенсаторните мерки и интервенции в областта на околната среда, климата, агроекологията, биоземеделието и хуманното отношение към животните. Ще се обсъдят и възможните им комбинации по Програмата за развитие на селските райони 2014 -2020 и Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони 2023 – 2027 г.

Участниците ще бъдат запознати с новостите в Стандартите за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние (ДЗЕС) и предварителна условност. Земеделските стопани ще могат да зададат своите въпроси и получат отговор от екипа  експерти на Министерството на земеделието и храните.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама