Яжте домати всеки ден

Диляна Сувариева
Диляна Сувариева
2 Минути

Хората, които се стремят към дълголетие, трябва да спазват стриктно условията на здравословен начин на живот, както и да поддържат физическата си активност. Във връзка с това, специалистите препоръчват да се ядат домати всеки ден.

Доматът е един от най-разнообразните зеленчуци, широко консумиран по целия свят. Някои хора го предпочитат суров, други обичат да го добавят към ястия.

Храненето с домати ежедневно гарантира, че ще получите редица хранителни вещества, които ще помогнат за по-доброто функциониране на тялото ви.

Доматите са богат източник на витамин С и антиоксиданти, които помагат за неутрализиране на вредните свободни радикали от организма. Антиоксидантите и витамин С са ефективни при забавяне на стареенето на кожата. Консумацията на повече домати може да ни помогне в борбата срещу рака, диабета, камъни в бъбреците, удар, сърдечна недостатъчност и затлъстяване. Те имат противовъзпалителни свойства и предпазват мозъка от възникване на състояния влошаващи паметта. Освен това червеният зеленчук е и източник на калий, който е свързан с понижаване на повишеното кръвно налягане. По този начин се предотвратяват сърдечно-съдови заболявания

Препоръчително е винаги да измивайте много добре доматите преди ядене или готвене. Най- добре би било да консумирате доматите с кожата, тъй като тя съдържа много фитохимикали, които са важни за нашето тяло.

Диляна Сувариева учи журналистика в УНСС. Тепърва започва да изгражда професионалния си опит в нашия сектор. Ресорите, с които работи са пчеларство, производство на плодове и зеленчуци. Има интерес и в темите туризъм, околна среда и храни.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА