Ясни са датите за лов по празниците през декември

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

За групов лов на дива свиня има определени 6 дни

Във връзка с ловуването по време на Коледните и Новогодишните празници от Изпълнителната агенция по горите информират, че съгласно изискванията на чл. 68, ал. 2 и чл. 69, aл. 1 от Правилника за прилагане на Закона за лова и опазване на дивеча, груповото ловуване на дива свиня, както и груповото и индивидуално ловуване на дребен дивеч се извършва в събота и неделя и в дни, обявени за официални празници.

В тази връзка графици за групов лов на дива свиня и дребен дивеч ще се утвърждават за дните 23, 24, 25, 26, 30 и 31 декември 2023 г., информират от НЛРС “Съюз на ловците и риболовците в България”.

Съгласно изискванията на чл. 54, ал. 5, т. 4 от Закона за лова и опазване на дивеча и Заповед № РД 48-47/23.09.2021 г. на министъра на земеделието, храните и горите и министъра на околната среда и водите груповото ловуване на дива свиня, включително и по линията на организирания ловен туризъм, се извършва в не повече от два дни, включително събота и неделя, от седем последователни дни за един ловностопански район, като ловуването се извършва по график, утвърден от директора на съответното ДГС/ДЛС.

Допълнително ограничение е въведено с чл. 70, aл. 1 от Правилника за прилагане на Закона за лова и опазване на дивеча, съобразно който е забранено провеждането на групов лов на дива свиня, хищници и местен дребен дивеч през два последователни дни в едно и също ловище.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА