Няма убедителни научни доказателства за вредните ефекти от консумацията на непреработено червено месо
Световната фермерска организация (WFO) съветва, че няма научни доказателства за рисковете за здравето, свързани с яденето на червено месо. Научният съвет на WFO е направил обобщение на пет значими, скорошни и широки научни изследвания върху рисковете за здравето и ползите от яденето на червено месо . Този конспект показва, че няма убедителни научни доказателства в подкрепа на твърденията за вредните ефекти от консумацията на непреработено червено месо. Научният съвет на Световната фермерска организация (WFO), независим научен орган, съставен от 15 учени, експерти и професори от цял свят.
Червеното месо е важна част от балансираната диета
Експертите дори откриха обратното: Що се отнася до научните доказателства, консумацията на непреработено червено месо в нормални количества трябва да се насърчава и се счита за важен източник на плътни и лесно бионалични протеини , основни микроелементи и важни биоактивни вещества и част от цялостна балансирано диета.
„Този обзорен документ показва, че животновъдството е ключово решение за устойчиви хранителни системи и че необработеното червено месо е важна част от балансираната диета“, обяснява президентът на WFO д-р. Тео де Ягер.