Всеки 5-ти българин е участвал в приготвянето на домашен алкохол

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

18% от участниците в проучване или всеки 5-ти заявява, че е участвал във варенето на домашен алкохол. 660 хил. българи или 12% са участвали в дейности свързани с коленето на прасе. С най-нисък дял от тестваните опции е доенето на добитък, което 7% от българите посочват, че са извършвали като дейност. Това става ясно от проучване, проведено от Изследователски център “Тренд”.

51% от българите посочват, че са участвали в бране/ събиране на реколта, а 44% в садене. По 42% са съответно дяловете свързани с обработване на земята-  копаене, прекопаване, както и с отглеждане на градински продукти.

53% посочват, че консумират домашни алкохолни напитки, а 46% – не консумират. 59% от консумиращите домашни напитки посочват, че консумират ракия. 29% домашно червено вино, а 11% бяло вино.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА