Все още не са изключени локални поройни наводнения

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Все още не са изключени локални поройни наводнения, съобщава Министерство на околната среда и водите. По-сериозни повишения са вероятни по южночерноморските реки и планинските водосбори на Рило-Родопския масив.

По прогноза на НИМХ днес след обяд ще превали слабо, главно в източните и планинските райони. Очаквани количества – средно между 1 и 5 л/кв.м.

Възможно е незначително да се повишат Дунавските реки, по-сериозни повишения са вероятни по южночерноморските реки и планинските водосбори на Рило-Родопския масив, главно по горното течение на Марица и поречие Места.
Не са изключени локални, поройни наводнения, вследствие на повишената почвена влажност, интензивни валежи и/или действието на нарушители на речния отток. В събота на отделни места, главно в Северна България и планините, ще превали с количества от 1-2 до 6-7 л/кв.м. В неделя ще превали главно в западните райони, като се очакват 1-5 л/кв.м, в планинските райони локално и повече.
Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА