Водорасли и сушен риган правят говедовъдството по-“зелено”

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Земеделието на Дания вече произвежда храна с един от най-малките екологични отпечатъци, съобщава allaboutfeed.net. Това може да се постигне като се увеличи въглеродният диоксид, който задържа почвата. Най-съществен ефект върху замърсяването обаче оказва намаляване на емисиите на метан и азотен оксид. Редуцирането на метан при говедовъдството – един от най-съществените замърсители в селското стопанство, е възможно като на животните се дават водорасли и сушен риган към храната.
Отпадъците от говедата могат на свой ред могат да се използват за производство на биогаз за отопление или затопляне на вода.
Все още се проучват възможностите за прилагане на методи за намаляване отделянето на азотни оксиди.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА