Вижте колко ще е ставката на хектар за зелените директни плащания

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Очаква се превеждането на средствата да стане до дни

Със заповед на министъра на земеделието Явор Гечев определиха размера на плащането за един допустим за подпомагане хектар по Схемата за плащане за селскостопански практики, които са благоприятни за климата и околната среда (зелени директни плащания) за Кампания 2022 г. на 123,04 лева на хектар, научи Агрозона.

За Кампания 2021 г зелените директни плащания бяха в размер на 121,63 лв за хектар за един допустим за подпомагане хектар, а за Кампания 2020  на хектар бяха отпуснати 133, 82 лв.

Според индикативният график за изплащане на парите от ДФ „Земеделие“ през тази година зелените плащания трябва да бъдат направени в периода преди Великден. През този месец се очаква оторизация и по схемите за протеинови култури и специалното плащане за култура памук.

Зелени директни плащания се отпускат за допустимите площи по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) при условие, че в стопанството се изпълняват зелените изисквания, доколкото са приложими за неговия вид и размер.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА