Виетнам започва нов опит за ваксинации срещу АЧС

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Планира се да бъдат използвани до 600 000 дози

След няколко смъртни случая, настъпили поради грешки при прилагане при използване на ваксина срещу африканска чума по свинете (АЧС) при домашни свине, употребата на ваксината във Виетнам първоначално беше спряна. Сега предстои ваксинирането да бъде възобновено и процесът на ваксиниране да бъде по-добре контролиран.

Според съобщения в пресата във Виетнам се възобновяват ваксинациите срещу африканска чума по свинете (АЧС) при домашни свине. Те бяха спрени в края на август, след като десетки животни умряха след поставена ваксина. Според държавните ветеринарни служители смъртните случаи са резултат от неправилно лечение, което не е спазило указанията на отдела. Смъртните случаи са настъпили поради проблеми с дозирането на ваксината. В други случаи обаче ваксината се оказва успешна, като не са регистрирани проблеми, а положителни резултати.

В провинция Vinh Phuc ветеринарните служители на министерството възнамеряват скоро да разширят ваксинирането срещу AЧС. Планът е да се използват до 600 000 дози, но междувременно трябва да се обърне внимание на по-строг контрол на процеса на ваксиниране в съответствие с указанията на министерството и инструкциите на отдела за здравеопазване на животните. Мониторингът за оценка на ефективността на ваксината продължава.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама