Ветеринари настояват дейността им да бъде извадена от системата на БАБХ

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Ветеринарните лекари настояват дейността им да бъде извадена от системата на Българската агенция по безопасност на храните, каза за радио “Фокус” д-р Трифон Цветков, председател на Българския ветеринарен съюз. Според него това трябва да стане с промени в Закона за ветеринарно-медицинската дейност.

Цветков обръща внимание на искането да се формира единен национален орган, който да осъществява тази дейност. “Не може най-важната част по хранителната верига – профилактиката и имунизацията на животните, да не се извършва, а да говорим, че се осъществява контрол“, коментира той.

По думите му определени болести по животните косвено застрашават и хората, понеже не се вземат необходимите мерки за ограничаване на огнищата на заболяванията.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements