Венцислав Върбанов: Започваме консултации с НАЗ, биопроизводители и малки фермери по „преразпределителните плащания“

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Асоциация на земеделските производители в България/АЗПБ/ ще покани за консултации следващата седмица НАЗ /Национална асоциация на зърнопроизводителите/, биопроизводителите и малки фермери – зеленчукопроизводители, животновъди и овощари във връзка с предстоящото становище, което ще дадем относно проектонаредбата на МЗХ за „преразпределителните плащания“. Това коментира пред Агрозона председателят на АЗПБ Венцислав Върбанов. Той припомни, че асоциацията вече е сформирала работни групи и спешно готви анализ за това върху каква част и за кого този вид плащания от директните плащания 2014 г. ще имат ефект. Според нормативните изисквания НПО в срок от две седмици трябва да дадат аргументирани становища и предложения относно проектодокумента. Според МЗХ последният срок за това е след 10 дни, тъй като документът е качен на сайта на МЗХ на 14 февруари.

Преди обаче МЗХ да обяви на медиите, че стартира такова обсъждане АЗПБ алармира, че МЗХ е изготвило проектонаредбата без да го съгласува с НПО и без да има анализ на ситуацията, както и прогнози за очаквания ефект.

Светлана Трифоновска

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама