Веган сладолед – хит на отминаващото лято

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Хит това лято бяха веган сладоледите и безспорно са на мода сред майките и определени групички, хранещи се здравословно. Те се правят на водна основа, като може да се работи и с ядкови млека, кокосова сметана, оризова сметана, оризов протеин, защото по някакъв начин трябва да се замести животинската мазнина.

„Веган сладоледът има своите клиенти, не е масов, но през последните години българинът промени начина си на хранене и търси по здравословното. При нас има много клиенти майки, чиито деца са нетолерантни към лактозата и ядат сладоледи без нейното съдържание“, коментира Савина Николова, собственик на  Gelateria Naturale.

Веган сладоледът може да бъде с безкрайни вкусове. Може да се прави фалшив млечен сладолед, в който се слагат ядкови млека или соево мляко. Плодовият сладолед по традиция е веган. А използвайки плодове може да получите стотици вариации.

ЕТИКЕТИ:
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА