В производството му се залага на локални суровини
Български сладолед от фермата „Розино Органик Фарм“ се нареди сред десетте най-добри вкуса в сладоледите по време на Международния форум„Gelato World Heritage”, организиран от Италианската асоциация на майсторите джелатиери. Родната ферма бе единствената, която представляваше европейска държава и впечатли небцето на престижното жури. От фермата съобщават, че сладоледът Gelato & Latte е бил избран за един от десетицата най-добри в света за тази година. За производството на сладоледа са използвани собствени локални суровини, донесени лично от България, казват от карловската ферма. „Впечатлихме журито и посетителите не само с вкус, но и с това, че показахме модерното лице на минало, настояще и бъдеще“, допълват от „Розино Органик Фарм”.
Сладоледът е решен в зелено и червено и в него може да се усети уникалния вкус на българските сурови – пълномаслено кисело мляко от биволи от породата Българска Мурра. Към него са добавени различни плодове, като боровинки от гората, както и куркума и синя спирулина, а всичко е гарнирано с бял шоколад.
В основата на идеята на главния технолог Албина Ясинская е пресъздаването на традицията и връзката между България и Италия.
Снимка: Фейсбук