Докато в Швейцария вече може да си поръчате хамбургер със стек от насекоми, в нюйоркския квартал Бруклин вече правят дори фестивал на храната от насекоми.
Част от менюто са скаридите с черни мравки или сос тартар с брашнести червеи. Събитието е хубав начин да се популяризира храната с насекоми. Според учени храната от насекоми е богата на протеини и е лесно достъпен източник на полезни хранителни вещества в региони на света, където има голям прираст на населението и прехраната е трудно постижима цел.
Много хора в Западния свят се гнусят от представата да се хранят с насекоми, тъй като се възприемат като мръсни и неприятни същества. Видовете насекоми, които се поднасят на трапезата обаче идват от фермите и са чисти от пестициди и други препарати за растителна защита, според директора на фестивала Йозеф Йоон.