В Пловдив отваря врати първата занаятчийска кухня

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Кварталът на творческите индустрии Капана в Пловдив e домакин на първото социално предприемачество за фермерски храни, задвижено от Хранкооп Пловдив и подкрепено от фондация “Пловдив 2019”. Занаятчийската кухня “Фермата” отваря официално врати на 2 юли от 18.00 часа на ул. “Магура” 1, обявиха организаторите.

“Фермата” дава кооперативно решение за обучението на следващо поколение предприемачи. Това е място за творчество и иновации, което комбинира малка кухня, магазин с щанд за приготвени храни и пространство за обучения.

“Стотици млади хора в България сърцато се занимават с устойчиво градинарство и автентично хлебарство, сладкарство, приготвяне на сирене, традиционна преработка на плодове и зеленчуци, пчеларство и други”, обясни Гергана Кабаиванова, която е председател на сдружението “Устойчиво общество”.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА