Кварталът на творческите индустрии Капана в Пловдив e домакин на първото социално предприемачество за фермерски храни, задвижено от Хранкооп Пловдив и подкрепено от фондация “Пловдив 2019”. Занаятчийската кухня “Фермата” отваря официално врати на 2 юли от 18.00 часа на ул. “Магура” 1, обявиха организаторите.
“Фермата” дава кооперативно решение за обучението на следващо поколение предприемачи. Това е място за творчество и иновации, което комбинира малка кухня, магазин с щанд за приготвени храни и пространство за обучения.
“Стотици млади хора в България сърцато се занимават с устойчиво градинарство и автентично хлебарство, сладкарство, приготвяне на сирене, традиционна преработка на плодове и зеленчуци, пчеларство и други”, обясни Гергана Кабаиванова, която е председател на сдружението “Устойчиво общество”.