В Пловдив отваря врати първата занаятчийска кухня

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Кварталът на творческите индустрии Капана в Пловдив e домакин на първото социално предприемачество за фермерски храни, задвижено от Хранкооп Пловдив и подкрепено от фондация “Пловдив 2019”. Занаятчийската кухня “Фермата” отваря официално врати на 2 юли от 18.00 часа на ул. “Магура” 1, обявиха организаторите.

“Фермата” дава кооперативно решение за обучението на следващо поколение предприемачи. Това е място за творчество и иновации, което комбинира малка кухня, магазин с щанд за приготвени храни и пространство за обучения.

“Стотици млади хора в България сърцато се занимават с устойчиво градинарство и автентично хлебарство, сладкарство, приготвяне на сирене, традиционна преработка на плодове и зеленчуци, пчеларство и други”, обясни Гергана Кабаиванова, която е председател на сдружението “Устойчиво общество”.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама