Уебинар: Къси вериги на доставка и фермерски пазари

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Четвъртият уебинар от проекта CAP Green Zone: Be Organic! ще бъде посветен на късите вериги на доставка и ще се проведе на 29 януари от 10.30 до 12.00 часа. Онлайн събитието е безплатно и ще се излъчва онлайн във Facebook страниците на CAP Green Zone и Agrozona.bg. Желаещите да участват, могат да се регистрират на този линк.

Уебинарът ще представи успешните примери от практиката на Хранкооп София – хранителен кооператив, чиито най-важни цели са да подкрепя малки български производители на чиста храна и да улеснява достъпа на потребителите до нея. Основните ценности на организацията са доверие, солидарност и взаимопомощ.

Началото е през 2010 г. като неформална група, а в края на 2015-та се регистрира като кооперация и в момента има 74 пълноправни членове и над 150 асоциирани – производители и потребители. Основните дейности са фермерски пазари и кооперативни доставки, кетъринг с фермерски продукти, тематични събития за чиста храна и устойчив начин на живот. Към момента организацията работи с над 150 малки български производители и занаятчии, и провежда събития в София и цялата страна.

Гост-лектори на онлайн събитието ще бъдат Николай Генов, председател на Кооперация „Хранкооп – София“ и Ралица Касимова – Член на УС и Координатор Производители на организацията. Те ще представят работещи примери от своята практика.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone: Be Organic!, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

Регистрация: https://bit.ly/3u7KQ3I

Линк към уебинара: https://meet.google.com/hhy-atyx-kmw

Гледайте другите уебинари по проекта Green Zone: Be Organic!

  1. Иновации и маркетинг в пчеларството https://fb.watch/pDhjpjdIBY/
  2. Дигитализация в биопроизводството https://fb.watch/pDhmj20X2B/
  3. Биосертифициране и намаляване на административната тежест https://capgreenzone.bg/webinar-organic-certification/
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА