Българската баница грабна приза за най-добро тестено изделие в света

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Международно признание за българската кухня

Българската баница е най-доброто тестено изделие в света, обяви кулинарният пътеводител „Тейст Атлас“. След нея в класацията са португалските тарталети и турската баклава, предаде бТВ.

„Баницата е традиционно българско ястие, което се приготвя чрез напластяване на листове от фино тесто със смес от яйца, кисело мляко и бели сирена“, пише изданието и допълва, че понякога се поставят късметчета, монети или хартийки с желания.

В село Баница към рецептата добавят и много любов. „Най-важното е майсторлъкът. Няма нищо по-хубаво на тоя свят от любовта и от баницата. И този, дето е казал, че нашите баници са най-вкусни, не е сбъркал въобще“, казва Върба Ценкова

Филе “Елена” и българският  „Мавруд“ също са подобаващо оценени

Това не е единственото кулинарно признание за страната ни. Същият пътеводител нарежда родното филе „Елена“ на второ място при колбасите и българския „Мавруд“ – на трето място при международните вина. В тези категории изпреварваме държави като Франция, Аржентина, Унгария и Хърватия.

Припомняме също, че преди дни, българската шарена сол също зае първо място в класация на смесените подправки от цял свят, направена от Taste Atlas. В класацията българската шарена сол е получила оценка 4.9 от максимум възможна 5. 


класация, шарена сол, Agrozona.bg

Четете още:

Българската шарена сол първа в класация с подправки от цял свят

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА