В менютата на ресторантите и при поръчка на храна по телефона – да се посочват алергени

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Марияна Кукушева, председател на УС на Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите, обяснява в интервю за “Фокус”, че в менютата на ресторантите след 13-и декември, когато влиза в сила новият регламент за информиране на потребителите, вече трябва да бъдат посочени алергените, за да може при поръчка всеки знае, какви алергени се съдържа в ястието. Що се отнася до месото и колбасите при поискване, ресторантьорите трябва да обявяват откъде е доставено месото и как е отглеждано съответното животно.

При поръчване по телефона също трябва да бъдем уведомени за всички алергени, която съдържа избраната храна, посочва Кукушева.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА