В Будапеща ще бъде създаден Институт за предотвратяване на сушата

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Организацията на тюркските държави създава Институт за предотвратяване на сушата в Будапеща. Министърът на външните работи и търговията Петер Сиярто информира това на страницата си във Фейсбук. Допълнителни съобщения относно унгарско-узбекските споразумения относно управлението на водите и хранително-вкусовата промишленост се очакват в близко бъдеще.

Унгария се съгласи Организацията на тюркските държави да създаде Институт за предотвратяване на сушата в Будапеща, пише Telex въз основа на публикацията във Facebook на министъра на външните работи и търговията Петер Сиярто. Министърът подчертава, че водните предизвикателства са сериозен проблем в значителна част от света, включително сушата, но технологиите на унгарската водна индустрия могат да бъдат решение на много места.

Унгарският премиер Виктор Орбан пътува до Самарканд в Узбекистан в средата на седмицата за срещата на върха на Организацията на тюркските държави. Министърът на външните работи Петер Сиярто, министърът на икономическото развитие Мартон Наги, политическият директор Балаш Орбан и близо 60 унгарски бизнесмени са придружавали министър-председателя по време на пътуването.

Орбан наскоро съобщи наред с други неща, че OTP (собственик на българската банка ДСК) може скоро да обяви покупката на голяма узбекска банка. Очакват се и споразумения по въпросите на управлението на водите, хранително-вкусовата промишленост и ядрената енергетика.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА