Утре започва Житният режим – вижте какво ви е необходимо за изпълнението му

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Житният режим се изпълнява всяка година през февруари след пълнолуние. През тази година изпълнението на хранителния режим на Петър Дънов ще стартира на 18-ти февруари. Целта на изпълнението му е пречистване на организма, на физическа и психическа основа. Важно за правилото изпълнение на режима е използването на качествено жито или лимец.

Какво се прави по време на режима, какви храни се приемат, как се приготвя житото и други важни подробности

Житото е богато на витамини В1, В2, Е, РР, натрий, калий, калций, магнезий, желязо, фосфор, както и на фибри и антиоксиданти. В този режим се използват цели зърна пълнозърнесто жито.

100 грама жито се измиват много добре от вечерта, слагат се в термос и се заливат с вряла вода, като на сутринта се изпива житната вода с добавен мед и лимон, половин-един час преди закуска. Водата не се пие, а се „дъвче”, защото това е много питателна течност.

Житната вода може да се приема като лечебно средство за успокоение на нервната система, в рамките на 40 дни. Житото може и да е леко подварено за една минута. То трябва да е омекнало, дори леко разпукнато, но не преварено. Разделя се на три части, яде се бавно. Допълнително може да се консумират до три ябълки дневно(за сърцето),  9 ореха (за мозъка) и 3 лъжици мед (за кръвта).

“Ангелска супа” и захранване

Приемът на накиснатото жито продължава десет дни, като на десетия ден на обяд се прави „ангелска супа”, която се състои от литър и половина леко подсолена вода, 3 картофа, няколко стръка нарязан магданоз, може чер пипер, лук или праз. Много важно е правилното захранване на организма след продължителния режим, по време на който не е приемана много разнообразна храна. То се състои от плодове, прости растителни храни без подправки, хляб т.н. и продължава поне 5 дни, за най-плавно преминаване към друг режим на хранене.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements