Унгария засилва контрола над украинското зърно

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Страната ще въведе задължителна електронна система за управление на трафика

Унгария ще въведе засилен контрол върху вноса на зърно от Украйна, както и ще инициира възстановяване на митата и количествените ограничения върху вноса на маслодайни семена и зърнени култури, съобщават от Министерството на земеделието на Унгария, съобщават унгарски медии.

„Нашата страна въвежда нови мерки и ще контролира стриктно зърното, което идва от Украйна през „Коридорите на солидарността“, така че то действително да достигне до страните на първоначалното местоназначение“, каза министърът на земеделието Ищван Наги.

Посочва се, че Унгария възнамерява да въведе задължителна електронна система за управление на трафика (EKÁER), чрез която ще проследява износа на зърнени и маслодайни семена от Украйна. Така регулаторните органи ще получат по-точна представа за количествата зърно и маслодайните семена, пристигащи в страната по шосе, ще могат да налагат глоби и да конфискуват недеклариран товар като обезпечение.

Наги също така обяви инициирането от Унгария на възстановяване на митата и количествените ограничения върху група стоки, внос на украинско зърно и маслодайни семена, които влизат в страната, поне временно.

 

ЕТИКЕТИ:
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА