Учени направиха интересно разкритие за чушките

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Британски учени направиха една на пръв поглед нормално разкритие за чушките, което обаче изненада мнозина. Оказа се, че различните на цвят пиперки не са чак толкова различни една от друга. Истината е проста – всички чушки всъщност са зелени.

Да, всяко чушле е първоначално със зелен цвят, а от различната му степен за „узряване” се променя и цвета на чушката.

„Но не си мислете, че ако оставите една зелена чушка в дома си или в хладилника си тя ще стане жълта или червена. Не, това се случва само в градината”, казват учените.

Точно заради узряването се обяснява и факта, че зелените чушки са с „по-остър” вкус, а червените са най-сладки – просто те са най-узрели.

Научната обосновка е, че промяната на цвета е причинена от разпадането на хлорофил. Именно този елемент влия на света на чушката.

ЕТИКЕТИ:
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА