Тютюнопроизводителите искат второ удължаване на срока за вписване в регистъра

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Да бъде удължен срокът за вписване в регистъра до 31 май, настояват от НАТ-2010

Поради повишен интерес от страна на земеделски стопани към отглеждането на тютюн и необходимост от време за набавяне на документи за вписване в Регистър на тютюнопроизводители за 2024г, „Национална асоциация на тютюнопроизводителите – 2010“ (НАТ-2010) входира второ писмо до Министъра на земеделието и храните Кирил Вътев за удължаване на срока с още един месец, а именно до 31 май 2024г.
НАТ-2010 настоява за прилагане на Закон за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия (ЗТТСТИ), според който със Заповед на Министъра е приложимо удължаване два пъти с по един месец във всяка една от кампаниите. С писмо до ведомството през март, Асоциацията веднъж подсигури срок от един месец чрез Заповед на Министъра.
През 2023г в Регистър тютюн са вписани 7 374 земеделски стопани. Към 10 март 2024г броят на регистрираните тютюнопроизводители надхвърли 6 000.
Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА