Тютюнопроизводителите и зеленчукопроизводителите ще получат допълнителни 20 млн. лв.

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

20 милиона лева ще бъдат изплатени допълнително на земеделските производители. Това каза в Първомай министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков, предаде ИА “Фокус”. Една голяма част от средствата ще са за тютюнопроизводителите, а друга част ще бъде за зеленчукопроизводителите, допълни Греков.

Министерството ще отвори линия за подпомагане на зеленчукопроизводителите. Предложението за това ще бъде обсъдено по-следващата седмица на Управителен съвет на Фонд “Земеделие”. Тогава ще бъде обсъдено, каква точно сума да бъде дадена на тези производители. Това предложение има връзка с искания заем от 1 милиард лева, защото плащането касае настоящия бюджет, посочи Греков. Ето защо ще трябва да се изчака приемането на актуализацията на бюджета. Част от плащанията към тези производители ще са от други пера, не само от актуализацията на бюджета, каза още министърът.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама