Турция отчита ръст в производството на пилешко месо

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

През февруари продукцията е нараснала с 9.1% спрямо същия месец на миналата година

Производството на пилешко месо в Турция се е увеличило с 9,1% през февруари в сравнение със същия месец на 2019 г. и достига 172 823 тона, информира статистическият институт в страната. Ръстът се дължи на увеличението в теглото на птиците, тъй като данните на кланиците, отчетени за февруари, показват увеличение само с 6,5% на годишна база. Също така производството на кокоши яйца се е увеличило с 3,6%, а производството на пуешко месо е намаляло с 1,3% през февруари в сравнение със същия месец на предходната година.

Инфлууенца А, патици, Agrozona.bg

Всъщност производството на пуешко месо е в непрекъснат спад от началото на годината и това ясно е отразено в спада от 4,6% през първите два месеца на 2020 г. в сравнение със същия период на миналата година. Най-значимият спад в производството на пуйки е отчетен през февруари, достигайки до 4238 тона, което е с 9,9% по-малко в сравнение с предходния месец.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА