Цикади отново нападнаха Морската градина във Варна

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Миниатюрни цикади от вида Metcalfa pruinosa нападнаха дървета и храсти в Морската градина и останалите паркове на Варна. Сигнали за нашествието пристигат от всички райони на града, съобщиха от общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация“. Вредителят е внесен от Средиземноморието  през 2014 г. и унищожава повече от 200 вида дървета, храсти и треви.

Единственият инсектицид за борба с цикадите, регистриран у нас, обаче е от  втора професионална категория на употреба и е забранен за приложение на площи, използвани от широката общественост, каквито са парковете и градините. Затова опитите за обработка на зелените площи с разрешени за широка употреба биоциди не дават задоволителен резултат, обясниха експертите.

От началото на лятото всички детски заведения и големите паркове във Варна са обработени двукратно против кърлежи. Тече и дезакаризацията на окосените и с изнесена зелена маса детски и спортни площадки. До 20 юли ще се проведе и втората обработка срещу комари на парковете и деретата.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements