Цех за производство на млечни продукти ще бъде изграден в Горски Долен Тръмбеш

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Дневният капацитет за преработка на овче мляко ще е 200 литра

Трансформират бивш тракторен стан в предприятие за производство на млечни фермерски продукти в Госки Долен Тръмбеш. Инвестицията е на столичната фирма „Ес Ленд“ ЕООД, която притежава стопанство в съседен имот. Предвижда се в сградата да бъде внедрено ново технологично оборудване за направата на саламурено сирене, кашкавал и кисело мляко. Дневният капацитет за преработка на овче мляко ще е 200 литра, като суровината ще се доставя директно от фермата на инвеститора.

В обекта ще се обособят приемна площадка, склад за суровини, склад за опаковки, производствено помещение, миялно помещение, камери за зреене на сирене и кашкавал, склад за готова продукция и санитарно-битови помещения за работния персонал.

Поради специфичните изисквания за трайност прясното мляко ще се разтоварва чрез помпа в млекоохладителна вана с вместимост 200 литра в производственото помещение.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама