Дневният капацитет за преработка на овче мляко ще е 200 литра
Трансформират бивш тракторен стан в предприятие за производство на млечни фермерски продукти в Госки Долен Тръмбеш. Инвестицията е на столичната фирма „Ес Ленд“ ЕООД, която притежава стопанство в съседен имот. Предвижда се в сградата да бъде внедрено ново технологично оборудване за направата на саламурено сирене, кашкавал и кисело мляко. Дневният капацитет за преработка на овче мляко ще е 200 литра, като суровината ще се доставя директно от фермата на инвеститора.
В обекта ще се обособят приемна площадка, склад за суровини, склад за опаковки, производствено помещение, миялно помещение, камери за зреене на сирене и кашкавал, склад за готова продукция и санитарно-битови помещения за работния персонал.
Поради специфичните изисквания за трайност прясното мляко ще се разтоварва чрез помпа в млекоохладителна вана с вместимост 200 литра в производственото помещение.