Цех за производство на млечни продукти ще бъде изграден в Горски Долен Тръмбеш

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Дневният капацитет за преработка на овче мляко ще е 200 литра

Трансформират бивш тракторен стан в предприятие за производство на млечни фермерски продукти в Госки Долен Тръмбеш. Инвестицията е на столичната фирма „Ес Ленд“ ЕООД, която притежава стопанство в съседен имот. Предвижда се в сградата да бъде внедрено ново технологично оборудване за направата на саламурено сирене, кашкавал и кисело мляко. Дневният капацитет за преработка на овче мляко ще е 200 литра, като суровината ще се доставя директно от фермата на инвеститора.

В обекта ще се обособят приемна площадка, склад за суровини, склад за опаковки, производствено помещение, миялно помещение, камери за зреене на сирене и кашкавал, склад за готова продукция и санитарно-битови помещения за работния персонал.

Поради специфичните изисквания за трайност прясното мляко ще се разтоварва чрез помпа в млекоохладителна вана с вместимост 200 литра в производственото помещение.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements