Трифон Цветков, БВС: До петък министърът трябва да има позиция относно тарифите

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Днес се проведе второто заседание на създадената със заповед на земеделския министър междуведомствена работна група с председатели Марина Бракалова и доц. Георги Костов, заместник –министри на земеделието и храните, по отношение на определените тарифи за изпълнение на държавната профилактична програма при животните.

На срещата Българският ветеринарен съюз (БВС) е представил становище в защита на позициите, които е изразявал, каза за Агрозона доктор Трифон Цветков, председател на съюза. Ветеринарите искат да се прилагат отново тарифите, които са действали през 2013 г. “Нашата позиция беше заявена категорично, ясно и точно и ние повече няма да участваме в каквито и да са разговори от тук нататък”, каза Цветков. Съгласно заповедта на министъра на земеделието и храните до 29.08., т.е. до петък, той трябва да има изяснена позиция, която да предложи в Министерски съвет, посочи ветеринарят.

На въпрос дали ако не бъде одобрено искането на БВС, се обмислят нови протести, Цветков отговори, че въпросът за протести към момента не стои в контекста на тарифите, а ако има такъв протест, той ще бъде свързан с “други дейности на Българската агенция по безопасност на храните, към която ние имаме определени много сериозни въпроси”, каза доктор Трифон Цветков. Той потвърди, че един от тези въпроси се отнася до болестта “син език”.

Анета Стефанова

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements