Иновации в хранително-вкусовата индустрия, международни конкурси и честване на юбилейни издания по време на международните специализирани изложби в Интер Експо Център – София
Между 6 и 9 ноемрви, 2013г, Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното и Интерфуд и дринк ще се представят отново в Интер Експо Център – София. За втора поредна година паралелно с тях ще се проведе и 13-ата по ред международна изложба за хотелско, ресторантьорско, кетъринг и Спа оборудване Сихре.
Повече от 14 000 български и чуждестранни гости посетиха изложбите през изминалата 2012г. Специалисти както от България, така и от Гърция, Турция, Сърбия, Македония, Румъния, Кипър, Италия, Германия, Франция, Австрия, Испания, Чехия, Русия, Полша, Белгия, Унгария, Украйна и др, откриха полезни форми на контакт и възможности за развитие на бизнеса си.
За поредна година български и чуждестранни производители, представители, дистрибутори и търговци ще представят традиционните за изложбите месни изделия и деликатеси, мляко и млечни продукти, хляб, хлебни и сладкарски изделия, консервирани и други храни, вина, безалкохолни и други напитки. Освен богатата гама съвременни машини и технологии, адитиви, суровини и материали, в дните между 6 и 9 ноември, ще се проведе полезна делова програма от конференции, конкурси, презентации, семинари, делови срещи и др.
През 2013г. Асоциацията на месопреработвателите в България и нейните членове ще отбележат 20-то юбилейно издание на международната специализирана изложба Месомания, което ще се проведе под мотото „20 години със собствено лице“. По този повод Асоциацията на месопреработвателите в България предвижда за своите гости и посетители множество приятни изненади.
Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България също отбелязва тази година 20-годишен юбилей на международната специализирана изложба Булпек. В годините Булпек се утвърди като изложба, на която специалистите от бранша могат да намерят всичко за хлебопроизводството и сладкарството на едно място.
Дефиле „Дизайнерски торти” ще се проведе за втори пореден път в рамките на изложбите и ще предостави възможност на професионалистите сладкари да изразят своята креативност и сладкарски умения. Тази година дефилето ще бъде на тема „Есенна прелюдия”.
По време на изложбата Интерфуд и дринк със свой собствен щанд ще се представи Агенция за регионално и икономическо развитие – град Враца, която е партньор по проект Nо-ble Ideas – „Мрежа от млади иноватори за устойчиви идеи в областта на земеделието и храните“. Проектът се изпълнява по програма South East Europe. Негова основна цел е да благоприятства повишаването на резултатите от научните изследвания на младите иноватори, да промотира приложните изследвания и подобри съответствието между търсенето и предлагането на научни изследвания и иновации за устойчив растеж на хранително-вкусовия сектор в Югоизточна Европа.
Колективни участия на фирми от Италия, Австрия, Унгария, Гърция, Турция и Аржентина ще допринесат за обогатяването на международните бизнес контакти в дните на изложбите. Асоциацията на конвивиумите на Slow food в България и тази година ще представи родните кулинарни съкровища.
За поредна година Био зона ще акцентира на сертифицирани продукти на биологичното земеделие и производство, а Зона ”Диета & Фитнес” ще бъде посветена на правилното хранене в името на здравето на потребителите.
Отново ще бъдат проведени традиционните за дните на изложбите Конкурс “Златен медал с диплом” за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви, а също така и „Конкурс на потребителя”.
Организатори и изложители обещават много професионални срещи, презентации и нови технологии по време на международните специализирани изложби в Интер Експо Център – София.
Повече информация за програмата на изложбите можете да откриете на интернет страницата на Интер Експо Център – София, Facebook, LinkedIn и Google+.