Таня Дъбнишка е първият назначен зам.-министър в земеделското министерство

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Със заповед на премиера акад. Николай Денков е назначен първият заместник-министър на земеделието – Таня Дъбнишка, съобщиха от правителствената пресслужба.

Таня Дъбнишка е магистър по “Екология” и магистър по “Бизнес консултиране”. Професионалната си кариера стартира в институт по почвознание “Никола Пушкаров”.

От 2006 до 2014 година работи като консултант в център за устойчиво развитие. Паралелно с това работи като мениджър проекти в областта на земеделието.

В периода от 2014 до 2016 година е главен секретар към Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ). През 2016 заема поста на изпълнителен директор и член на УС на АЗПБ.

В период от 2018 до 2022 г. Дъбнишка е ключов експерт в управлението на Национална селска мрежа към ПРСР 2014-2020 г. До момента е изпълнителен директор и член на УС на АЗПБ.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама