Талиолини “Неро ди Сепия” с морски дарове

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

За „Агрозона“ рецептата представи Анатоли Томов, главен готвач в ресторант „Вентана“.

Необходими продукти:

hrana_gorvene_produkti_cooking100 гр (в сурово състояние)  талиолини “Неро ди Сепия” (оцветени с мастило от сепия)

30 г настъргани моркови

10 г нарязан див лук

40 г маскарпоне

10 г червен хайвер

2 скариди

1 мида „Сен Жак“

около 100 мл зеленчуков бульон

щипка шафран, разтворена в зехтин

мазнина за готвене

сол и черен пипер на вкус

мащерка на вкус

Начин на приготвяне:

Anatoli TomovВ сгорещен тиган, намазан с малко мазнина „запечатваме“ мидата „Сен Жак“ от двете страни за по около 30-ина секунди, докато придобие златист цвят като преди това сме я овкусили със сол и черен пипер на вкус. По желание може да залеете мидата с малко алкохол, докато е на котлона. Така ще се фламбира и ще се овкуси допълнително. Скаридите се поръсват със сол, пипер и малко мащерка, запържват се (във фритюрник) за много кратко. Преди да се поставят в мазнината за пържене, се овалват в специална японска панировка темпура. Тя се приготвя с царевично нишесте, подправки, брашно, лед и малко сода за хляб.

Талиолините се пускат за много кратко – между 40 сек. в минута във вече вряща подсолена вода, в която е прибавен малко зехтин, като е важно да не се разварят.

Сварените талиолини слагаме в намазнен тиган като прибавяме стотина милилитра зеленчуков бульон. Добавяме настъргания морков, сол и пипер на вкус и оставяме леко да поизври бульонът. След това прибавяме и маскарпонето, дивия лук и накрая – шафрана.

За да сервираме, оформяме канапе от пастата, върху нея поставяме мидата „Сен Жак“, след това хайвера. Отстрани на мидата подпираме панираните скариди. Декорираме с пармезанови корички и див лук.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА