Столична пекарна продава хляб за 50 лева броя

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Хляб за 50 лева бройката продава столична пекарна. Снимката на самуна хляб, обиколила социалните мрежи, предизвика разпалени коментари сред читателите. Част от тях са намнение, че подобна цена е безумна и непосилна за много хора, докато други са на мнение, че парите, инфестирани в качествена храна водят до пестене на средства от разходи за лекари и лекарства.

Всъщност, добилият широка популярност хляб се предлага на такава цена поради фактът, че е безглутенов и е подходящ за спазващите кето диета и онези, които имат непоносимост към глутен.

Рецептата за приготвянето му се състои от само 3 продукта, обясняват занаятчиите от Софийската пекарна. Това са бадемово брашно, малко кокосово брашно и 18 био яйца. Според производителите, хлябът се търгува почти без надценка, тъй като качественото бадемово брашно струва около 30 лв/кг, а био яйцата излизат около 12 лева, споделят от blitz.

Дневно от пекарната се купуват по 1-2 големи самуна от скъпия хляб.

Цената на пазара се определя от търсенето, коментира Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Клиентите трябва да следят основно за това дали производителят е легален, за да се гарантира, че използва качествени суровини, допълва тя, като споделя още, че близо 50 на сто е делът на сивия сектор в хлебопроизводството към момента, от което държавата губи милиони всяка година. Това обаче се очаква да се промени през септември, когато официално бъдат публикувани промените към Закона за храните за регистрация на доставчици и търговия онлайн.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements