Сто агнета ще изпекат за Великден в Албена в празничните дни. Освен това над 15 хил. яйца и повече от 400 козунака ще бъдат приготвени за гостите на комплекса. 30 април ще бъде посветен на българската кухня. Във всички ресторанти гостите ще бъдат посрещнати с погача и вита баница по стар български обичай. Mенюто ще включва традиционни български ястия като зелеви сърми с кълцано месо, боб с пушен пипер и домашен суджук, агнешки котлетчета с розмарин, пататник и качамак. За празничния обяд на Великден ще има богата трапеза с печено агнешко, дроб сърма приготвена и поднесена по нетрадиционен начин, в допълнение бюфет с пресни салати и зеленчуци от градините на Албена.
За гостите си по време на Великденските празници, ваканционно селище Албена отваря девет хотела – Фламинго Гранд, Фламинго /4 звезди/, Калиакра, Примасол Ралица Супериор, Примасол Ралица Супериор Акваклуб, Лагуна Бийч, Лагуна Гардън, Боряна и Добруджа.