Спряха фиктивен внос на повече от 20 т замразени пилета

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Фиктивен внос на 20,4 тона замразени пилета предотврати звеното за фискален контрол, действащо на територията на НАП Пловдив. Стоката е влязла в страната от Румъния и още на граничен пункт Дунав мост 1 била запечатана с пломба заради съмнения в представените съпровождащи документи. Подозренията на инспекторите се потвърждават, след като на обявения адрес за доставка в Пловдив не се явява получател. Посоченият като получател – голям български търговец, категорично декларира пред органите по приходи, че не е поръчвал подобна доставка, съобщава marica.bg.

Месото е годно за консумация и отговаря на необходимите стандарти за качество според Българската агенция за безопасност на храните. Предстои то да бъде обявено за продажба в търг, организиран в най-скоро време от НАП Пловдив, като дотогава ще се съхранява при необходимите температурни условия, гарантиращи запазване на годността и вкусовите му данни. Подробности за продажбата ще бъдат публикувани в интернет страницата на Националната агенция за приходите на адрес www.nap.bg .

От началото на годината досега инспекторите от звеното за фискален контрол, действащо на територията на НАП Пловдив са установили 26 случая на несъответствия между декларираните количества стока и действително наличните в превозните средства на местата за разтоварване. Само през месец юни, когато е активният сезон за търговия с някои рискови стоки като плодове и зеленчуци, тези случаи са 16, като в най-фрапиращият става дума за разминаване от близо 8 тона продукция.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА