Спасиха овощна градина и три къщи в село Грънчарово

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Противопожарен екип и земеделски производител с дискова брана и водоноска успели да потушат пожара

Овощна градина и три къщи в село Грънчарово са спасени от опожаряване вчера. Отпадъци на площ от 900 кв.м горели в близост до тях, но протиопожарен екип от Дулово и земеделски производител с дискова брана и водоноска успели да потушат пожара, преди да причини щети. Небрежност е довела до произшествието.

Пчелин е спасен вчера в района на село Калипетрово от пожар в сухи треви, възникнал заради небрежна работа с огън, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Пожар в сухи треви, разпрострял се на голяма площ, е загасен вчера от екип на силистренски пожарникари и Доброволното формирование на Алфатар. Огънят застрашавал сграда, но бил потушен преди да нанесе материални щети.

Доброволци са участвали в гасенето и на друг пожар, възникнал през вчерашния ден в землището на село Стрелково. С гасенето на огъня, засегнал 20000 кв.м сухи треви, се справили огнеборци от Противопожарен участък – Кайнарджа и Доброволното формирование на общината. Няма материални загуби.

Други четири пожара в сухи треви са загасени от екипи на противопожарните звена в областта през вчерашния ден

Произшествията са станали в районите на селата Професор Иширково, Смилец, Руйно и Звенимир. Няма допуснати материални щети. Спасени са иглолистни гори в близост до огнищата.

През осемте месеца на тази година  служителите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ /РДПБЗН/ – Силистра са обслужили общо 794 произшествия срещу 424 за същия период на миналата година. Ликвидирани са 240 пожара с материални загуби, които са с 57 повече в сравнение с 2021 година. В 540 случая е извършена гасителна дейност на пожари в сухи треви и отпадъци, без да са нанесени материални щети. През периода са извършени 22  аварийно-спасителни дейности и  в 78 случая е оказана техническа помощ. При пожари е загинал един и са пострадали шест души.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements