Шипката- естествен източник на вит. С

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Един от най-богатите източници  на витамин С в природата, шипката, се използва от векове за борба  с инфекции, кашлица, настинка,  грип и нарушени дихателни състояния. Вече е известно, че витамин  С е от решаващо значение за цялостното здраве на организма в неговите усилия за борба с инфекциите, както бактериални, така и вирусни. Белите кръвни клетки съдържат 20 пъти повече витамин С в сравнение с другите клетки и се  нуждаят от постоянно попълване, за да поддържат имунната система в оптимален капацитет.

Шипката – естествено средство за лечение на артрит

През  2014 г. с проучване е потвърдено, че естествена добавка, направена от екстракт от шипка, намалява неприятните последици на артрита с изумителните 90 на сто.
Шипките също съдържат много важни антиоксиданти – растителни химикали,  които са естествени противовъзпалителни, предпазват имунните  клетки от увреждане на околната  среда и насърчават производството на бели кръвни клетки.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА