Трябва да работим заедно, за да направим България топ-дестинация в кулинарията. Това заяви шеф Андре Токев пред обектива на “Агрозона”.
“Има много български продукти, които не са известни на обикновения потребител. Голяма част от тях отиват за износ, без да ги има на местния пазар. Ако искаме да станат световноизвестни, трябва първо да ги развием у нас”, каза още Токев.
“Такива продукти са сливата в Троян, кестените в Пирин, прасето в Стара планина, трюфелите в Странджа. Ние трябва сме горди, че произвеждаме тези продукти и да задоволим първо българския пазар, след което те лесно ще станат световноизвестни”, категоричен бе Андре Токев.
Интервюто с Андре Токев е заснето по време на кулинарното събития Gastronomix, част от международните хранителни изложения в Inter Expo Center, провели се през ноември 2016 г.