Шеф Андре Токев: България може да бъде топ кулинарна дестинация

Агрозона
Агрозона
1 Минути

Трябва да работим заедно, за да направим България топ-дестинация в кулинарията. Това заяви шеф Андре Токев пред обектива на “Агрозона”.

“Има много български продукти, които не са известни на обикновения потребител. Голяма част от тях отиват за износ, без да ги има на местния пазар. Ако искаме да станат световноизвестни, трябва първо да ги развием у нас”, каза още Токев.

“Такива продукти са сливата в Троян, кестените в Пирин, прасето в Стара планина, трюфелите в Странджа. Ние трябва сме горди, че произвеждаме тези продукти и да задоволим първо българския пазар, след което те лесно ще станат световноизвестни”, категоричен бе Андре Токев.


Интервюто с Андре Токев е заснето по време на кулинарното събития Gastronomix, част от международните хранителни изложения в Inter Expo Center, провели се през ноември 2016 г.

 

Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА