Създадоха водорасли с вкус на бекон

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

За вегетарианците, които понякога жадуват за вкус на месо, учените създадоха вид водорасло с вкус на бекон, пише БГНЕС.

Скоро те ще могат да се му се отдадат без компромис с диетата и начина на живот. Изследователи от държавния университет в Орегон са патентовали нов щам на червени морски водорасли, които имат два пъти по-хранителна стойност и на всичкото отгоре са с апетитен вкус на бекон.

Новото водорасло изглежда като полупрозрачна червена маруля и съдържа високо ниво на минерали, витамини и антиоксиданти. Тази супер храна има и висока хранителна стойност.

Заради своя необичаен вкус и лесно отглеждане, водораслите бързо могат да се превърнат в основно ястие за вегетарианските ресторанти.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама