Създадоха водорасли с вкус на бекон

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

За вегетарианците, които понякога жадуват за вкус на месо, учените създадоха вид водорасло с вкус на бекон, пише БГНЕС.

Скоро те ще могат да се му се отдадат без компромис с диетата и начина на живот. Изследователи от държавния университет в Орегон са патентовали нов щам на червени морски водорасли, които имат два пъти по-хранителна стойност и на всичкото отгоре са с апетитен вкус на бекон.

Новото водорасло изглежда като полупрозрачна червена маруля и съдържа високо ниво на минерали, витамини и антиоксиданти. Тази супер храна има и висока хранителна стойност.

Заради своя необичаен вкус и лесно отглеждане, водораслите бързо могат да се превърнат в основно ястие за вегетарианските ресторанти.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА