Само ¼ грейпфрут на ден носи полза

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Ако прекалявате, то има риск от рак на гърдата

В последно време модерно стана хапването на т.нар. „суперхрани”. Всъщност те наистина са много полезни, но и с тях не трябва да се прекалява. И супер полезните, на пръв поглед, лакомства могат да съдържат вредни вещества, затова трябва да ограничавате употребата им.

Грейпфрутът е една от тези храни. Той е предпочитан от много хора, които искат да отслабнат. В него има нарингенин – вещество, което понижава захарта в кръвта и помага да се изгарят повече мазнини. Това вещество често се среща и в състава и дори е основа на много диети, а някои компании за лекарства отдавна пуснаха на пазара препарати с екстракт от грейпфрут. Освен това, в него има много витамин С и целулоза, а те се борят също така и с излишното тегло и възпрепятстват преждевременното стареене.

Заедно с това обаче чудният плод може да повиши нивото на женския хормон естроген. Съгласно изследвания, проведени в САЩ, 40-годишните жени, които ядат по дори ¼ грейпфрут на ден, повишават риска от заболяване от рак на гърдата 30% в сравнение с нормата. Затова преди да наблегнете на този продукт, най-добре е да се консултирате със своя лекар, особено при случаи на обремененост.

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА