Садят медоносна гора край София утре- доброволците са добре дошли

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Засаждане на медоносна гора край София в село Златуша, планират от сдружение Гората БГна 24 октомври. За желаещите да се включат в засаждането е определено място за среща в 10 часа на паркинга на магазин Метро 2 (бул. Сливница 182). От там всички заедно ще потелят към терена, определен за насаждане, който се намира до с. Златуша (след Божурище).

Огранизаторите споделят, че за акцията са осигурени 2000 медоносни акации и инструменти. Прогнозата за времето е за слънце и 19 градуса. Хора с опит ще бъдат на място за да помагат на новобранците при засаждането на дръвчетата. Децата също са добре дошли.

Пловдив, препарати, Agrozona.bg

За успешното протичане на кампанията, доброволците трябва да носят подходящи дрехи и обувки, както и вода и храна за личните си нужди. При наличие, посетителите на събитието могат да вземат със себе си и българското знаме. Задължителни са усмивката и доброто настроение.

„Ние сме една чиста инициатива от хората за хората, която засажда нови гори и дървета в България! Засаждаме ГОРА, защото там има нужда от нея! “, споделят от Гората БГ като оправят благодарности към:

  • Професионалистите от ЮЗДП и ДГС-Сливница, които са наши домакини и партньори.
  • Всички Вас, с които заедно ще засадим тези над 2000 дървета.
  • Благодарим Ви, че заедно ще спазваме правилата за безопасност и указанията на професионалистите, ще работим качествено, за да израснат след нас хиляди красиви дървета.
  • Благодарим Ви, че ще спазваме Covid мерки – дистанция, дезинфекция и дисциплина, за да бъдем здрави.

Засаждането е доброволческо и напълно безплатно. “Нека заедно да ЗАСАДИМ БЪДЕЩЕ!”, приканват от Гората БГ.

При необходимост и нужда от повече информация за събитието може да се свържете с Никола Рахнев, тел. 0889 06 7777

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА