Русия си иска зърнения износ към Турция

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути
Руският земеделски министър очаква износът на зърно към Турция да се възстанови до предишните си нива от преди санкциите, това е заявил заместникът му Евгени Громико, съобщава agroinfo.com. По думите му турският пазар е вторият най-голям за Руската федерация след египетския. Ако африканската страна купува почти 9 млн. тона зърно на година, износът за Турция е 7-8 млн. тона.  Другите страни, за които изнася Русия, купуват значително по-малки количества.
Не само двустранните отношения обаче са фактор за възстановяване на обемите, но и пазарната обстановка в световен мащаб, ценовата динамика и прогнозата за добиви.
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама