Русия ще унищожава нелегално внесени селскостопански и хранителни стоки от Запада

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

От 6-и август тази година Русия ще улавя и унищожава земеделски и хранителни стоки, които преминават през границите на страната по нелегален път от държави наложили санкции на Русия. Това се казва в указ на руския президент Владимир Путин, предава schweizerbauer.de.

Подробните указания за това как ще бъдат унищожавани храните предстои да бъдат уточнени. Ще бъдат допускани стоки, които преминават към трети държави и отговарят на изискванията за фитосанитарен контрол.  Изключението ще се отнася и за храните, които се внасят от физически лица, за лична употреба.

Повод за издаването на президентския указ станаха случаите на нелегален внос на стоки, за които е декларирано, че преминават транзит през страната, но всъщност се разпределят по магазините.

В края на юни трябваше да приключи ембаргото за внос на стоки от Западноевропейските държави наложили санкции заради намесата на Русия в кризата в Украйна. То обаче бе удължено до 5-и август следващата година.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА