Търновци ще се насладят утре на прясна българска риба по време на фестивал

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути
Жителите и гостите на Велико Търново ще имат възможност да си купят българска риба и аквакултури, представени от производители на риба, рибари и преработватели. В старопрестолния град утре ще се проведе Търговския рибен фестивал. Той ще бъде разположен в парк Марно поле и отворя врати за посетители  в 10 часа сутринта. Събитието ще продължи до вечерта. Входът е свободен.
Предвидено е да има демонстрационен щанд и кулинарна програма, в рамките на която ще бъдат представени лесни рецепти за вкусни рибни деликатеси, приготвени от Елена Петрелийска.
Проектът с наименование “Фестивал на рибата – вкусно и полезно – промоционална кампания за повишаване осведомеността на обществото за продуктите от риболов и аквакултурите” е с бенефициент Министерство на земеделието, храните и горите по програма „Морско дело и рибарство“ 2014-2020 г., който се финансира със средства от Европейския съюз чрез Европейския фонд за морско дело и рибарство.
Целта на фестивала е да се скъси веригата на доставчици и потребители, както и да се повиши потреблението на рибни продукти. Рибата съдържа множество полезни вещества, които трудно може да бъдат набавени от други храни. В момента у нас годишната консумация на риба е 5 килограма на глава от населението, като целта е да се повиши.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама