Рибарско или търговско пристанище ще изграждат в Шабла

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Рибарско или търговско пристанище ще бъде изградено в Шабла. Това съобщи вчера премиерът Бойко Борисов при откриването на обновения градски парк.

На церемонията присъстваха още  министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и транспортният министър Ивайло Московски. Събитието се състоя по повод празника на града. Пристанището може да бъде построено по Оперативна програма „Рибарство и аквакултури”. За целта естакадата край Шабла ще бъде върната безвъзмездно на държавата. Бойко Борисов заяви, че вече е провел разговори с „Нефт и газ” и са се разбрали да я върнат безвъзмездно. По думите му след връщането на естакадата, заедно с пристанище Варна, ще бъдат инвестирани около 5–6 млн. лв.

Проектът за обновяването на градския парк е реализиран по мярка 322 “Обновяване и развитие на населени места” от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Стойността на проекта  е 1 369 113.60 лева. На площ от 90 дка вече са изградени детска площадка, водно огледало и трибуна за концерти. Паркът е осветен и озеленен. Осигурена е и нощна охрана.

Георги Джендов

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements